Türkler tarih sahnesine, âdeta atlarının nal sesleri ile çıktılar… Türk’le at, etle tırnak gibiydi. Türkler için ata binmek vazgeçilmez bir şeydi. Hatta at, sadece bir binek hayvanı değil aynı zamanda bir dosttu. Bu sebeple Türkler atlarını hiç yanından ayırmazdı ve oyunlarında, savaşlarında ve seyahatlerinde sürekli kullanırlardı. Türkler için, “Daha yürümeyi öğrenmeden ata binmeyi öğrenirler” ifadesi kullanılırdı.
Türkler ‘yeryüzünün kanatsız kuşu’ atı ehlileştirdi, tüm dünyaya hediye etti ve biniciliği öğretti…
Kaşgarlı Mahmut’un “At Türk’ün kanadıdır” sözü, Türklerin bu asil hayvana nasıl bir gözle baktıklarını, ona ne kadar büyük bir değer verdiklerini pek güzel ifade eder.
Geçmişten günümüze gelen bu geleneğe olan sevdamızla hareket ederek çıktığımız yolda, ata sporu olan biniciliği gençler arasında yaygınlaştırmak, Türk Binicilik sporunu ulusal ve uluslararası yarışmalarda belirli bir seviyeye getirmek amacıyla Kulübümüz 2020 yılında Beştepe Alparslan Türkeş Caddesi üzerinde Ahal Teke Ankara Binicilik Tesisleri adıyla kurulmuştur…
Ahal Teke Ankara Binicilik Tesisleri, insanın doğa ve atla mükemmel uyumunun gerçekleştiği hoş ve huzurlu bir ortamı sizlere sunan tesislerinde çocuk, genç ve yetişkin binicilere akademik seviyede binicilik hizmeti vermektedir.
Ahal Teke Binicilik tesislerinde, Özel ve Grup binicilik dersleri, çalışma parkurları, ileri düzey biniciler için arazi binişleri, müsabaka parkurları, lisans sınavına ve müsabakalara hazırlık eğitimi, genç binicilerimize özel eğitmen ve atlarla biniciliğe başlangıç eğitimi ve ileri düzey eğitimler verilmektedir.
1977 Doğumlu Ersoy İşcioğlu ulusal düzeyde 3. kademe, uluslararası düzeyde 2. kademe binicilik antrenörü belgelerine sahip olmanın yanı sıra 25 yıllık antrenörlük hayatında önemli yarışmalarda sayısız başarı elde etmiştir. 300 üzeri lisanslı sporcu sporcu yetiştirmiş olan İşçioğlu’nun aynı zamanda yarış atı sahibi belgesi vardır.
18.06.1966 da doğan ve küçük yaşta sporcu olarak başladığı binicilik kariyerine birçok ulusal ve uluslararası başarıyı sığdıran Fuat Songu, ülkemizi dünyanın en önemli binicilik müsabakalarında temsil etti. Yüzlerce sporcuyu binicilik sporuna kazandırdı. 40 yıllık tecrübesi ile hala bireysel ve milli sporcularımıza eğitim hizmetlerini sürdürmektedir.
5 Mart 1995 tarihinde Ankara’da doğdu. Küçük yaşlarından itibaren atlı cirit ve atlı okçuluk başta olmak üzere geleneksel sporlara ilgi duyan Furkan Karcı Atçılık ve Antrenörlük Meslek Yüksekokulundan mezun oldu. Mezuniyetinin ardından antrenörlük kariyerine başladı. Antrenörlük ve hipoterapi sertifikalarına sahip olan Karcı, Engel atlama disiplininde müsabık öğrenciler yetiştirmeye devam etmektedir.
1988 Adana’da doğdu. Küçük yaştan itibaren atlara olan sevgisi nedeniyle Adana, Bursa, İstanbul ve Konya’da bu sektörde çalıştı. Aynı zamanda Adana Karadaş’da at yüzdürme tesislerinde 3 sezon görev alan Burhan Akkuş Tarım Bakanlığı TJK Seyislik Lisansı sahibidir.
31.08.1988 Mardin doğumludur. Aileden gelen atçılık geleneğini sürdürmüş, çocukluğundan beri at bakımı ile ilgilenerek kendini geçen yıllar içinde edindiği tecrübe ile geliştirmiş ve kariyerinde Ankara’da ilerlemiştir.
01.07.1990 Adana doğumlu olan İbrahim Dağ Ankara’da baba mesleği olan atçılığa dahil oldu ve sporcu olarak başladığı bu serüvende lisans alarak yarışmalara katıldı. 5 yıl İstanbul, sonrasında 2 yıl Ankara’da at bakımı ile ilgili görev yaptıktan sonra antrenör belgesi alarak öğrenciler yetiştirdi. İbrahim Dağ Ahal Teke binicilik tesislerinde görevini at bakımı yaparak sürdürmektedir.